0
Items : 0
Subtotal : Ft
View CartCheck Out
Minősítés
ISO 9001
E-mail
curabiombaby@gmail.com
Telefon
0670 7434787
Kérjen ajánlatot!
0
Items : 0
Subtotal : Ft
View CartCheck Out

Bélflóra terápia

Az utóbbi évek tudományos kutatásai alapján beigazolódik, hogy a bélflóra normalizálása döntő szerepet játszik az idegrendszeri és pszichiátriai betegségek oki terápiájában.A bél-agy tengely kommunikációs útjait többek között a bélfalban meglévő 500 millió idegsejt biztosítja.Feltűnően sok, krónikus bélbetegségben vagy irritábilis bélszindrómában (IBS) szenvedő betegnél figyeltek meg félelmi, szorongásos állapotokat, depressziót.Bizonyos kóros bélbaktériumok anyagcseretermékei képesek elősegíteni az autizmus kialakulását.

A bélflóra és az autizmus

A bélflóra-rendellenességek szétágazó kóroktani szerepét vizsgálva a Western Ontario egyetem kutatója, Derrick MacFabe állatkísérletek alapján arra a feltevésre jutott, hogy bizonyos kóros bélbaktériumok anyagcseretermékei képesek elősegíteni az autizmus kialakulását. A toxikus anyagok különösen a búzalisztes táplálékok vagy tehéntejtermékek fogyasztásakor lehetnek kórokozók. A finomított búzaliszt és a tehéntej egyébként a biorezonanciás vizsgálatok szerint is „központi allergénnek” számít! Már 2004-ben kimutatta egy tanulmány, hogy bizonyos Clostridium-alfajok az autisztikus gyermekek beleiben az átlagnál jóval gyakrabban fordulnak elő. Azonban egyéb különbözőségeket is felfedeztek: az egészséges és az autista gyermekek beleiben más a dimethylamin és a hippursavak mennyisége, de az autisták például olyan anyagcseretermékeket is halmozottan hordoznak beleikben, mint az N-metil-nikoitinamid, amit egyébként a Parkinson-kórral is összefüggésbe hoztak.

 

Az viszont már régóta ismert, hogy az ebben a betegségben szenvedőknek nem csak a szociális viselkedése zavart, hanem sokkal gyakoribbak náluk a gyomor-bél fájdalmak és a hasmenés is. Egy 2005-ös vizsgálat 58 autista páciens vizsgálatánál kimutatta, hogy 90%-uknál voltak jelen gyomor-bél problémák, míg a kontrollcsoportnál egynél sem tapasztalták ezeket. Jóllehet az autizmus pontos oka még nem tisztázott, de több kutatás is arra a következtetésre jutott, hogy a késői forma kialakulásában bizonyos antibiotikumok masszív használata nagy bizonyossággal oki szerepet játszik.

 

 

Bizonyos kóros bélbaktériumok anyagcseretermékei képesek elősegíteni az autizmus kialakulását

Egy nemrég megjelent lengyel közlemény arról számolt be, hogy az emelkedett D-arabinitol-szint (amely a candidiázis korai kimutatója), valamint a vizeletben a D- és az L-arabinitol-arány eltolódása probiotikumok adására nemcsak hogy normalizálódott, hanem a betegek egyidejű koncentrációképességének és feladatmegoldó képességének javulásával is járt. Egy másik tanulmány abból a feltételezésből indult ki, hogy a higanymérgezés is kiválthat autizmust, mivel a központi idegrendszerben elfoglalja a létfontosságú cink helyét. Ezért a nehézfémeket megkötő szerekkel együtt a szervezet saját méregtelenítési funkcióját is erősítő probiotikumokat és olyan prebiotikumokat – pl. inulint – is adtak, amelyek a létfontosságú bélbaktériumok szaporodását segítik elő.

 

Egyéb vitális anyagokkal, nyomelemekkel együtt ez nagyon hatásos kezelésnek bizonyult.

 

Az utóbbi évek tudományos kutatásai alapján úgy tűnik, beigazolódik az, amit a természetgyógyászat mindig is állított, azaz, hogy a bélflóra normalizálása, a belek homeosztázisának helyreállítása döntő szerepet játszik az idegrendszeri és pszichiátriai betegségek oki terápiájában, és segít alapvetően átértékelni a jelenleg alkalmazott gyógyszeres protokollok szabályait.

 

.